Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Begeleidingsorkest voor Noord-Holland

Regio:
Noord-Holland
Vestigingsplaats:
Alkmaar

In 1973 werd het begeleidingsorkest voor Noord-Holland opgericht om te voorzien in de behoefte van orkestbegeleidingen bij de uitvoeringen van de talrijke koren in Noord-Holland. Het orkest staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Pieter-Jan Olthof, die tevens dirigent is van de oratoriumkoren in Schagen, Bergen en Castricum. Dit leidde al snel tot een hechte samenwerking tussen koren en het orkest.

 

De vaste bezetting van het orkest bestaat uit goede amateurs en een aantal beroepsmusici.
Dankzij de deskundige leiding en adviezen van dirigent Olthof en concertmeester Loekie van der Heide zijn koren en orkest goed op elkaar ingespeeld, wat het niveau van de uitvoeringen ten goede komt. Per jaar begeleidt het orkest ongeveer vier keer een koor. Het orkest organiseert ook regelmatig zelf concerten, waarbij dan de nadruk meer ligt op symfonische muziek in plaats van oratorium.

 

Het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland is op zoek naar nieuwe leden.
Op dit moment is het orkest met name op zoek naar ver gevorderde amateurs of (oud)-professionals op de viool. Daarnaast zijn we op zoek naar musici op de altviool, cello, en diverse blazers.

 

Het begeleidingsorkest kent geen auditie. Je komt een aantal weken bij ons meespelen en tijdens deze inspeeltijd word je beoordeeld door de artistieke commissie. Voor blazers kan dat enkele maanden zijn, afhankelijk van de programmakeuze van de concerten.

 

Repetities zijn op vrijdagavond 20.00 - 22.30 uur. Locatie: GGZ - Theaterzaal, De Olvendijk 2a in Heiloo.

Om mee te spelen of een keertje te luisteren kun je contact opnemen met de voorzitter via email (voorzitter@begeleidingsorkestnoordholland.nl) of via het contactformulier op de website.

Vermeld hierbij in ieder geval je contactgegevens, welk(e) instrument(en) je bespeelt en hoeveel orkestervaring je hebt.

Contact informatie
Orkest gegevens
Orkest categorie:
Projectorkest
Opgericht:
1973
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Amateurs en professionals
Repetitiedag:
vrijdag
Repetitie dagdeel:
avond