Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

Stichting Suonare d` Amatori

Regio:
Groningen
Vestigingsplaats:
Delfzijl

Suonare d'Amatori, opgericht in 1996, is een projectorkest van vergevorderde amateurs dat repertoire speelt uit de barokke en klassieke periode. Soms treedt Suonare d'Amatori op als kamerorkest, andere keren begeleidt ze koren of solisten.


De speelstijl van Suonare d'Amatori is 'authentiek'. Dit wil zeggen dat we proberen de klank en de articulatie te benaderen uit die 'goeie ouwe' tijd. En dat bereiken we op moderne instrumenten, in de moderne stemming (A = 440). Bij de repetities ligt de nadruk op de interpretatie en de technische verzorging van de muziek. Suonare d'Amatori is een hard werkend orkest, waar mensen plezier halen uit het musiceren op hoog niveau.

Een belangrijke doelstelling van Suonare d'Amatori is om te blijven leren. Daarom vullen wij elk project aan met één of twee repetitoren: beroepsmusici die veel ervaring hebben met het uitvoeren van oude muziek. Zo waren er diverse musici van Noord Nederlands Orkest en het Prins Claus Conservatorium - Groningen bij onze projecten in die rol aanwezig. Deze samenwerking met professionals is vaak ontzettend leuk en inspirerend - het zijn repetities die je bij blijven!


 

Contact informatie
Orkest gegevens
Orkest categorie:
Projectorkest
Opgericht:
1996
Orkest bezetting:
Symfonieorkest
Niveau:
Amateurs en professionals
Repetities opmerkingen:
projecten