U bent hier

KNMO Klankwijzer staat in de startblokken

Dinsdag 20 november gaat het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer de lucht in. KNMO Klankwijzer bestaat uit een nieuwsapp (KW Nieuwsapp), een nieuws- en informatiewebsite (KW Nieuwswebsite), een digitale krant (KW Nieuwskrant), een nieuwsbrief (KW Nieuwsbrief) en een magazine in geprinte vorm (KW Magazine). Met het integrale nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek in Nederland ben je vanaf 20 november 24/7 op de hoogte van de laatste nieuwtjes en achtergrondinformatie over de amateurmuzieksector. Donderdag 22 november verschijnt ook de eerste KW Nieuwskrant. Deze digitale en interactieve krant kan gedownload worden via app, website en nieuwsbrief. Met het nieuwe platform hopen we ook de muzikant achter de lessenaar beter te bereiken. Om dit doel te bereiken doen we een dringend beroep op verenigingssecretarissen of -contactpersonen om met name de nieuwskrant door te sturen naar hun leden. Hoe meer mensen gebruik maken van de nieuwe media-onderdelen hoe meer we onze gezamenlijke positie versterken. 

KNMO gaat aan de slag met muziektheorie-app Earz
De KNMO heeft gekozen voor Earz als oefen- en examensysteem voor muziektheorie. Een leuke en beproefde app, waarmee leerlingen al gamend muzikaal gehoor ontwikkelen, leren noten lezen en muziektheorie leren kennen. 

Earz - muziekles voor iedereen
Earz is uitdagend en leerzaam voor elk niveau en iedere leeftijd.
Een enorme hoeveelheid muzikaal materiaal, door de app voortdurend gevarieerd. Nooit saai dus! Voor iedereen op maat: muziekles-spellen op ieder niveau en door docenten helemaal naar wens aan te passen. 
Maak hier gratis kennis met Earz en test je eigen kennis van muziektheorie. 

Muziektheorie-examens met Earz
Vanaf 2019 zullen de KNMO-muziektheorie-examens digitaal worden afgenomen met behulp van de Earz-app. Binnenkort kun je je via de KNMO-website inschrijven voor de
muziektheorie-examens. Je krijgt dan gratis toegang tot Earz zodat alvast geoefend kan worden. Houd hiervoor de KNMO-Klankwijzer nieuwsbrieven in de gaten. 

De eerste pilot met de Earz-examenapp
Het eerste pilotexamen met behulp van de Earz-app is op zaterdag 24 november in Huizen.
De organisatie is in handen van Arnold van Workum, examensecretaris van Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht

Tijdens het KNMO-congres op 1 december a.s. in Eemnes, wordt een interactieve demonstratie gegeven van de app. 

Speciaal voor docenten: een online leerlingvolgsysteem
Je kunt als docent zelf in Earz een proefexamen aanmaken voor je leerlingen. In een uitgebreid online leerlingvolgsysteem kunnen de "scores" van de leerlingen gevolgd worden.

Enkele ontvangen reacties naar aanleiding van ervaringen met Earz 
"Mijn dochters vinden het wel een heel leuk programma en het werkt reuze verslavend om de levels te halen en badges te verdienen! Die gouden harp wil je natuurlijk allemaal wel behalen!"

"Ik begin er verslaafd aan te raken."
 

"Begrijp ik het goed, dat ik als docent ook gewoon in Earz zelf een soort proefexamen zou kunnen aanmaken voor mijn leerlingen? Dat is wel super!!"

"Ik blijf enthousiast."

 

KNMO Award krijgt vervolg in 2019
Meld je project aan!
De eerste KNMO-award was een groot succes: maar liefst 24 aanmeldingen, geweldige projecten van hoog niveau en prachtige prijswinnaars. Ook in 2019 krijgen verenigingen uit alle geledingen van de KNMO de gelegenheid om hun projecten aan te melden voor de KNMO Award.
De KNMO stelt drie geldprijzen beschikbaar om verenigingen uit te dagen om te komen tot vernieuwende initiatieven. Creativiteit (het ‘wat’), artisticiteit (het ‘hoe’) en de impact van het project vormen voor de jury de beoordelingscriteria. Verenigingen kunnen bijzondere projecten, grensverleggende ontwikkelingen of innovatieve concepten, die plaatsvinden in 2019, aanmelden tot 1 januari 2019 om mee te dingen naar de KNMO Award 2019.

Kijk op de speciale pagina voor de voorwaarden: www.knmo.nl/award
Inlichtingen en aanmelding projecten: info@knmo.nl

 

Oproep aan onder meer verenigingssecretarissen
De inschrijving voor het Prinses Christina Concours is geopend! Iedereen, van beginner tot gevorderde, kan meedoen. Deelnemen aan het Prinses Christina Concours is een onvergetelijke ervaring. Deelnemers ontmoeten leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf en krijgen persoonlijke feedback van een professionele jury. Om ook komend concours tot een muzikaal feest te maken, is het Prinses Christina Concours  op zoek naar zoveel mogelijk jonge musici, van beginner tot gevorderde. 
 
Help jij ons mee dit bericht te verspreiden, zodat zoveel mogelijk jonge musici en hun ouders zien dat de inschrijving is geopend? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

KNMO Verzekeringspakket uitgelicht

De uniformen en instrumenten van uw vereniging goed verzekerd
Verzekeringsmakelaar Aon biedt in samenwerking met de KNMO een compleet pakket verzekeringen. Speciaal voor risico’s waar muziekverenigingen mee te maken kunnen krijgen. Eén van deze risico’s is schade aan instrumenten en uniformen. Deze zijn niet meeverzekerd onder de inventarisverzekering.
 
De instrumenten- en uniformenverzekering biedt een uitstekende dekking voor schade aan bijvoorbeeld een trompet, een dure geluidsinstallatie of exclusieve uniformen. Ongeacht hoe deze schade is veroorzaakt. Ook het verloren gaan of vermist raken van de voorwerpen is gedekt.
 
Voordelen

  • De muziekvereniging bepaalt zelf welke voorwerpen wel of niet verzekerd worden.
  • Gehuurde of geleende instrumenten kunnen worden meeverzekerd.
  • Per muziekvereniging is het totaal verzekerde bedrag maximaal EUR 300.000,-.
  • Per voorwerp geldt een maximum van EUR 15.000,-.

 
Meer informatie
Meer informatie of het eenvoudig afsluiten van deze verzekering kunt u op www.knmoverzekeringen.nl. Ook kunt u contact opnemen met Aon via e-mail knmo@aon.nl of telefoonnummer 071 – 364 35 00. Wij helpen u graag!

 

Laatst gewijzigd: 
2018-11-29