U bent hier

KNMO nieuws november

 

 

KNMO

staat voor Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie en is een grote organisatie (140.000 leden) van harmonie en fanfare, brassband maar ook brass, marjorette en twirl en ook de FASO. "Samen staan we sterk" is de achterliggende gedachte. Er gebeurt ook erg veel in zo'n grote organisatie met concoursen, kampioenschappen, inspratiedagen etc. etc.

 

Informatie

KNMO heeft een kleurrijk magazine, de Klankwijzer. Abonnementen via abonnement@bcm.nl.

Alle nieuws, service en informatie over KNMO is te vinden op www.KNMO.nl.

 

De laatste nieuwsbrief van de KNMO vindt u hier:

http://mailchi.mp/knmo/knmo-nieuwsbrief-november-bonden?e=48e7fe2f13

 

De meest opvallende en actuele zaken uit de nieuwsbrief (van belang voor FASO leden) vindt u hieronder

 

KNMO Kenniscentrum jeugd: jeugd.knmo.nl

ProfielenHarmonie Orkest Vleuten
Deze maand uitgelicht, het profiel van:
Harmonie Orkest Vleuten
Jeugd is al jaren een speerpunt binnen het beleid van Harmonieorkest Vleuten. Vanuit het muziekproject “Muziek is de Basis!” stromen jaarlijks circa 15 leerlingen door. Zij gaan na afloop van het project door met het volgen van muzieklessen en gaan door met samen muziek maken in het E-orkest van HOV. Ervaring leert dat het zeer gemotiveerde leerlingen betreft met eveneens gemotiveerde ouders. Lees hier meer. 

Heeft uw vereniging ook best practices op het gebied van jeugdbeleid en -opleiding en wilt u deze delen? Ga dan naar http://jeugd.knmo.nl/ en maak een profielpagina aan.

Muziekmethode, projecten en lessen
Spelenderwijsorkest
Muziek, en vooral zélf muziek maken, draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Hoe sluit je aan bij de beleving van kinderen en hoe laat je hen samenwerken? Waar haal je speelmateriaal vandaan, hoe organiseer je optredens en hoe zorg je ervoor dat kinderen geboeid blijven? Het Spelenderwijsorkest biedt je alle tools! De muziekmethode die hier onder meer voor gebruikt wordt is 123ZING.

 

Op 1 oktober is De Muziekwedstrijd weer van start gegaan, de leukste online wedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Zij kunnen een zelfgemaakt muziekfilmpje insturen via de
website of de gratis appDe Muziekwedstrijd
Kinderen kunnen meedoen met alle soorten muziek en met ieder instrument, zingen mag ook! Er worden iedere week prijzen weggegeven en alle kinderen die een filmpje insturen, mogen gratis naar de feestelijke prijsuitreiking in Diergaarde Blijdorp op 17 februari 2018.
Filmpjes kunnen worden ingestuurd tot en met 7 januari 2018.

De KNMO krijgt regelmatig vragen van verenigingen over auteursrecht. Bijvoorbeeld “wat valt er onder de collectieve overeenkomst, en wat niet?”, “mogen wij een bestaand werk zomaar arrangeren en uitvoeren?”. De komende tijd zullen we in iedere nieuwsbrief in samenspraak met Buma aandacht besteden aan een specifiek onderwerp op dit gebied. Deze keer over arrangementen:

Een amateurmuziekvereniging die een auteursrechtelijk beschermd muziekstuk wil spelen of arrangeren heeft daar toestemming voor nodig van de componist/tekstschrijver of uitgever (rechthebbenden). Als die toestemming wordt verleend zal daarvoor een bedrag moeten worden betaald aan de rechthebbenden. Het arrangement mag alleen worden uitgevoerd door de muziekvereniging die de toestemming heeft aangevraagd. Uitgeven van het arrangement mag alleen met toestemming van de rechthebbenden. Dit geldt ook voor het spelen op een repetitie.
Het kan een hele zoektocht zijn wie de rechthebbende is, de website

www.bumastemra.nl kan hierover informatie geven. Ga daar naar catalogus, daar staan 2 miljoen stukken vermeld met de naam van de rechthebbenden.

Het Peeltoernooi 2018 wordt gehouden in de weekenden van 16-17-23 en 24 juni 2018 in zalencentrum D’n Binger in Meijel.
Juryleden zijn Henk Mennens (slagwerkorkesten) en Rob Goorhuis ( Hafabra-orkesten).
Het is tevens mogelijk voor Hafabra-orkesten deel te nemen in de Festivaldivisie.
Zaterdag 16 juni wordt in samenwerking met de LBT het 2e Music Entertainment Contest gehouden. 
Voor verdere informatie en de mogelijkheid tot inschrijven zie:
www.peeltoernooi.nl.

Doe mee met de collecte, spek de clubkas en verdien extra speelplezier
Van maandag 5 t/m zaterdag 10 maart 2018 is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen kunnen spelen. Bovendien kunnen collectanten hun eigen jeugdvereniging  flink helpen, omdat 50% van de opbrengst naar de eigen clubkas gaat.Hoe geef ik mijn club op en waar vind ik meer informatie? Kijk voor meer informatie op
jantjebeton.nl/collecte.

 

 

KNMO congres 2017

Locatie Eemnes, Van der Valk Hotel De Witte Bergen
Website http://www.knmo.nl

KNMO-congres voor alle geledingen van de KNMO. Behalve specifieke doelgroep-onderwerpen zullen vooral ook onderwerpen aan de orde komen waar “kruisbestuiving” mogelijk is om van elkaar te kunnen leren. Een dag met verschillende sessies en muziek. Klik hier voor meer informatie.

 

FASO zal ook aanwezig zijn en zich presenteren.

 

Nieuw: KNMO-Award

KNMO Award voor bijzondere initiatieven De KNMO wil innovatie en creativiteit in de amateurmuzieksector stimuleren door vernieuwende initiatieven te belonen. Bijzondere projecten, grensverleggende ontwikkelingen of innovatieve concepten komen in aanmerking voor de KNMO Award, waarvoor drie geldprijzen beschikbaar worden gesteld.

 

Laatst gewijzigd: 
2017-11-17