U bent hier

KNMO nieuws oktober

 

Bekijk deze e-mail online
KNMO | Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie

Beste lezer van harte welkom

Via deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte houden van nieuws en activiteiten van de KNMO en van belangrijke gebeurtenissen in de sector amateurmuziek.
De nieuwsbrief wordt verzonden aan o.m. de besturen van alle verenigingen die zijn aangesloten bij de KNMO-bonden met het vriendelijke verzoek deze door te zenden naar hun leden. Aanmelden voor persoonlijke ontvangst kan via deze link. 

In deze nieuwsbrief 

Nieuws van de doelgroep blaasmuziek
Kom massaal naar het KNMO congres op 1 december
Gelders Orkest zoekt amateurmuzikanten
Doe mee met het Prinses Christina Concours
Korting op kaarten voor Festival Blazen aan het Spui Den Haag
Open avond/dag bij Codarts
OMF krijgt subsidie van de Provincie Fryslân
Gezocht: Onafhankelijk en betrokken aanjager Amateurmuziek Fryslân
Speel mee met Summertime tijdens het Hart en Ziel Festival
Doe mee, geef richting aan de campagne 'Cultuur Deel Je'
KNMO verzekeringspakket uitgelicht
Nieuwsplatform Klankwijzer op 20 november in de lucht

Nieuws van de doelgroep blaasmuziek

Mooie resultaten bij NK solisten en ensembles blaasmuziek 2018

De KNMO feliciteert alle muzikanten die hebben deelgenomen aan het NK voor solisten en ensembles 2018 van harte met hun behaalde resultaat. Zaterdag 6 oktober lieten in Akoesticum in Ede 46 muzikanten in 38 optredens horen hoeveel muzikaal blazerstalent wij in Nederland hebben.
De KNMO wil topsolisten naast hun optreden op het NK graag iets extra’s meegeven, om hen te stimuleren hun mooie hobby te blijven uitoefenen en zich daarin verder te ontwikkelen. Dankzij de medewerking van diverse partners werden dit jaar de volgende prijzen toegekend:
•    Een clinic van een van de leden van het Metropole Orkest, voor de winnaar in de 
     1e divisie
•    Een solo optreden met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO)
•    3x een masterclass aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium in Amsterdam
•    Een masterclass aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam
•    Een les homerecording aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
•    Een jaarabonnement op Klankwijzer voor de winnaars in alle divisies.
De uitslagen, inclusief extra prijs winnaars en foto’s van het NK staan hier

Primeur voor CMV Concordia na behalen hoogste aantal punten 
In opdracht van de KNMO en het RIC is een compositie geschreven door componist Arend Gerds voor fanfares in de 5e divisie. 
Door beide organisaties is vorig jaar afgesproken dat het orkest dat in de 5e divisie fanfare tijdens het concoursseizoen 2017 het hoogste aantal punten zou behalen, de première van dit werk krijgt.
Op 4 maart 2017 behaalde CMV Concordia 87,50 punten tijdens het concertconcours van de OMF in de Lawei te Drachten. Dit was behalve een 1e plaats met promotie ook het hoogste aantal punten in de landelijke ranking 5e divisie, sectie fanfare in 2017. 

Op maandag 17 september werd de partituur van de nieuwe compositie, die de naam Secrets of the Infinite Voice draagt, overhandigd door Johan Jansen en Pieter Peters namens de KNMO. Ook de componist van het werk, Arend Gerds, was hierbij aanwezig.

De première van deze nieuwe compositie staat gepland op zondag 4 november 2018 om 15.30 uur in MFA de Bouwen te Drachten, tijdens het jaarlijkse najaarsconcert. Meer informatie over dit concert kunt u vinden op de website van CMV Concordia: www.concordia-drachten.nl. Bent u nieuwsgierig geworden naar Secrets of the Infinite Voice van Arend Gerds, kom dan op zondag 4 november naar Drachten!

Kom massaal naar het KNMO congres op 1 december
Op 1 december a.s. wordt weer het jaarlijkse KNMO-congres georganiseerd. Op die dag zullen in hotel De Witte Bergen in Eemnes tal van interessante en inspirerende (parallel)sessies te volgen zijn. Het programma wordt zo samengesteld dat er voor iedere doelgroep van de KNMO iets te halen valt. Vanuit de verenigingen zijn dus meerdere personen welkom! Reserveer nu alvast deze datum in de agenda. 

Sessies
We lichten vast een tipje van de sluier op over de sessies die te volgen zijn.
Passend besturen - Lucas Meijs
Dr. Lucas Meijs (Erasmus Universiteit Rotterdam) spreekt over werving en behoud van vrijwilligers. Door maatschappelijke ontwikkelingen (individualisering, vergrijzing en technologisering) is het steeds moeilijker om geschikte mensen te vinden die zich als bestuurder voor verenigingen willen inzetten. Lucas Meijs werkte mee aan de publicatie Passend Besturen, die tot stand kwam door een samenwerkingsverband tussen LKCA, Kenniscentrum Sport, Mulier Instituut, NOC*NSF, Rotterdam Sportsupport, Erasmus Universiteit (Rotterdam School of Management) en Scouting Nederland.                 
LKCA Verenigingsmonitor
Veel muziekverenigingen hebben onlangs een digitale vragenlijst ingevuld, waarin onderwerpen als leden, vrijwilligers, financiën, accommodaties, activiteiten, samenwerking en bereik aan de orde kwamen. De resultaten van dit onderzoek door het LKCA worden tijdens het congres gepresenteerd.

Samenwerking met lokale sponsoren
Hoe maak je het voor lokale bedrijven aantrekkelijk om je vereniging te sponsoren? Het vragen om een advertentie in je verenigingsblaadje levert de meeste verenigingen niet veel meer op. Als je kunt samenwerken en zo voor een win-winsituatie kunt zorgen, verbind je lokale sponsoren aan je vereniging. Tijdens deze sessie krijg je concrete handvatten om samen te werken met sponsoren.

Meer informatie over het dagprogramma en onderwerpen zal de komende tijd worden gepubliceerd op de KNMO website en Facebook.

Gelders Orkest zoekt amateurmuzikanten
Zoek je meer uitdaging en vind je het leuk om samen te spelen en gecoacht te worden door musici van Het Gelders Orkest? Dan zijn we op zoek naar jou!
Op 10 november geeft Het Groot Gelders (fanfare) Orkest in de Parkzaal van Musis te Arnhem een geweldig concert wat in het teken staat van Rob Goorhuis. We vieren dat hij 40 jaar geleden zijn eerste werk voor fanfare schreef. Voor het concert zal Rob Goorhuis een gratis lezing geven en uiteraard zal hij ook bij het concert aanwezig zijn om zijn jubileum te vieren. De Bazuin uit Uithuizen zal de tweede helft van het programma spelen.
De repetities zullen tevens plaatsvinden in Musis, op
27 oktober: 09.30 – 16.00 uur (voor lunch wordt gezorgd)
3 november: 09.30 – 13.00 uur
De concertdag is 10 november, tussen 13:00 en 18:00 uur
 
De kosten bedragen € 60,00 per persoon.
Actieprijs: schrijf je in met drie of meer leden van je orkest en ontvang €5, - korting per persoon. (Vermeld op je aanmeldformulier van welke vereniging je komt.)
Daarnaast kunnen we dan op het programmablad de naam van je vereniging zetten (desgewenst met logo).
Voor meer informatie en aanmelden: https://hetgeldersorkest.nl/amateur-musici
 
Ken je muzikanten in jouw omgeving die mee zouden willen spelen? Enthousiasmeer ze vooral! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Doe mee met het Prinses Christina Concours
Sinds maandag 1 oktober kun je je weer inschrijven voor het Prinses Christina Concours. Van januari t/m april zijn we weer te vinden door het hele land en kunnen musici van
12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) van zich laten horen. 

Boost je muzikaliteit!


Niet iedereen bereikt natuurlijk de finale, maar meedoen aan het concours is een ervaring op zich. Door mee te doen werk je naar iets toe, je krijgt feedback van professionele musici en je kunt natuurlijk luisteren naar leeftijdgenoten die dezelfde passie hebben als jij, namelijk muziek maken! Je zou niet de eerste zijn die vrienden maakt tijdens het concours ;-)
 
Bekijk in dit filmpje hoe deelnemers het concours ervaren. 
Schrijf je in via www.christinaconcours.nl

Korting op kaarten voor Festival Blazen aan het Spui Den Haag
De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en Johan de Meij komen op
zaterdag 8 december naar Den Haag! Tot 21 oktober kun je nog kaarten bestellen met Early Bird korting.
 
Van 7 tot en met 9 december staat Festival Blazen aan het Spui Den Haag in het teken van de blaasmuziek van Johan de Meij en zijn inspiratiebronnen. Kijk voor de volledige programmering en mogelijkheden om zelf mee te spelen tijdens het festival op www.blazenaanhetspui.nl.
 
Speel mee met Johan de Meij’s ‘Big Apple’ en ‘Casanova’ tijdens Blazen aan het Spui
Op 8 december voert het Festivalorkest Blazen aan het Spui in de Haagse Nieuwe Kerk twee uitdagende werken voor harmonieorkest van Johan de Meij uit met topmuzikanten onder leiding van de inspirerende dirigent Jos Zegers.

Solocellist Johan van Iersel van het Koninklijk Concertgebouworkest soleert met het Festivalorkest in Casanova. Verder speelt het orkest het eerste deel uit de Tweede Symfonie ‘The Big Apple’, Sleep van Eric Whitacre en Joropo van Moisés Moleiro (orkestratie Johan de Meij).

Er is nog plek voor alle instrumenten van het harmonieorkest, van contrafagot tot piccolo, van bastuba tot trompet, slagwerkers niet te vergeten! Is cello of contrabas meer je ding? Zelfs daar zijn partijen voor. Laat het weten via www.blazenaanhetspui.nl/meespelen  
 
Er wordt een deelnemersbijdrage gevraagd van € 60,00. Dat is inclusief:

  • lunch repetitiedagen & koffie/thee
  • coaching
  • toegang concert KMKJWF o.l.v. Johan de Meij zaterdagavond 8 december 

Planning (locatie repetities: Den Haag):
za 24/11, za 1/12, vr 7/12 (avond), concert za 8/12 (ochtend repetitie, middag concert) 
Alleen luisteren? Tip: Tot 21 oktober kun je nog gebruik maken van het Early Bird tarief!

Open avond/dag bij Codarts

De afdeling Klassieke Muziek van Codarts, de kunsthogeschool in Rotterdam, nodigt je uit om op vrijdag 14 december de open avond te bezoeken. Je kunt je uitgebreid laten informeren over het lesprogramma en kennismaken met docenten, je mag voorspelen op je instrument en je kunt op je gemak de school bekijken.
De open avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.
Ongeveer een week eerder, op zaterdag 8 december, heeft de Havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) zijn open dag (voor muziek én dans). De HMD, een vooropleiding van Codarts, is gevestigd in hetzelfde gebouw als de hogeschool (Kruisplein 26, schuin tegenover het Centraal Station). De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur.
Voor meer informatie over Codarts en de HMD ga je naar www.codarts.nl. Meld je aan voor een open avond/dag op www.codarts.nl/open-dagen.

OMF krijgt subsidie van de Provincie Fryslân
Het OMF bestuur kreeg recentelijk  van de Provincie Fryslân een mooie positieve bevestiging op een plan en subsidieaanvraag. De bond krijgt tot begin 2020 van de provincie € 100.000 om te werken aan groei en ontwikkeling van de Friese verenigingen.
Goed nieuws, dat hopelijk in andere provincies navolging krijgt! Meer informatie staat hier.

Gezocht: Onafhankelijk en betrokken aanjager Amateurmuziek Fryslân 
De OMF (De Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân met 200 aangesloten muziekverenigingen) is auteur van een visiedocument getiteld ‘van krimp naar groei’. In dit document wordt de ambitie neergelegd om het lokale en regionale culturele veld van Fryslân te versterken. Om hierin tot en met begin 2020 grote stappen te kunnen zetten is een onafhankelijke verbinder (aanjager) cruciaal. Iemand die er samen met het werkveld voor zorgt dat alle mogelijkheden om cultuurparticipatie en talentontwikkeling te stimuleren (nog) beter worden benut en die via de weg van aanjagen, verbinden, professionaliseren en ontwikkelen samen met het werkveld tot inspirerende producties komt. Kijk voor de functieomschrijving en andere informatie op:  
https://omfryslan.nl/2018/10/vacature-onafhankelijk-en-betrokken-aanjager-amateurmuziek-fryslan/

Speel mee met Summertime tijdens het Hart en Ziel Festival
Grijp je kans en speel samen met een aantal leden van het Radio Filharmonisch Orkest mee tijdens het Hart en Ziel Festival. Op vrijdag 19 oktober speelt het orkest onder leiding van dirigent Frans-Aert Burghgraef Summertime op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. Meld je nu hier aan.

Doe mee, geef richting aan de campagne 'Cultuur Deel Je'
Wat vind jij van het huidige provinciale beleid voor cultuur? Wat zou je graag willen van je provincie? Vul deze vragenlijst in en geef richting aan de campagne ‘Cultuur Deel Je’ voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019. 
 
Samen met diverse partners zet het LKCA zich met ‘Cultuur Deel Je’ in om cultuureducatie en cultuurparticipatie op de politieke agenda te zetten. Met jullie antwoorden op de vragen kunnen we een scherpe boodschap afgeven aan provinciale politici in campagnetijd (via artikelen, debat en gesprekken).  
Lobby met ons mee! Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en kan nog tot en met 26 oktober.

KNMO verzekeringspakket uitgelicht
Verzekeringen voor muziekverenigingen
Verzekeringsmakelaar Aon biedt in samenwerking met de KNMO een compleet pakket verzekeringen. Deze zijn samengesteld in samenwerking met muziekverenigingen en -bonden. Daardoor sluiten ze optimaal aan bij de wensen van muziekverenigingen en bestuurders. Met uitstekende voorwaarden, optimale service en een scherpe premie.
 
Verzeker de inventaris van uw vereniging
Voor muziekverenigingen is de inventaris een belangrijk en kostbaar goed. Het juiste meubilair en de interieuraankleding bepalen de ambiance waarin leden optimaal kunnen spelen. Ook dat verdient een degelijke bescherming: met de inventarisverzekering, specifiek voor muziekverenigingen. De muziekinstrumenten en uniformen van de vereniging vallen niet onder de dekking. Hiervoor kan een aparte verzekering worden afgesloten bij Aon.
 
Waar kunt u op rekenen?
Ruime dekking bij schade door bijvoorbeeld brand, blikseminslag aanrijding, inbraak of poging daartoe. Dekking van verzekerde zaken, ook als die zich bevinden in andere gebouwen, tot een bedrag van EUR 300.000,-. Uitbreidingsmogelijkheid met glasdekking als het pand niet in eigendom van de vereniging is.
 
Meer weten?
Kijk op knmoverzekeringen.nl, of neem contact op met één van de adviseurs van Aon voor advies op maat. Dat kan op werkdagen telefonisch via 071 – 364 35 00 of via mail naar knmo@aon.nl.

Nieuwsplatform Klankwijzer op 20 november in de lucht 
Dinsdag 20 november gaat het nieuwe nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer live. Met KW Nieuwsapp, KW Nieuwskrant, KW Nieuwswebsite, KW Nieuwsbrief en
KW Magazine ben je overal 24/7 verzekerd van het laatste nieuws en alle achtergrondinformatie uit de amateurmuziekwereld. Activiteiten die na 20 november plaatsvinden, worden niet meer opgenomen in het gedrukte magazine, maar op de diverse onderdelen van het platform. Dat betekent ook dat er geen deadlines meer zijn. Nieuwsberichten en aankondigingen van activiteiten kunnen vanaf nu doorlopend worden opgegeven. Eerst nog via het bekende e-mailadres redactie@klankwijzer.nl en zodra het platform in de lucht is via invulformulieren op de website. Advies is om aankondigingen ten minste vier weken van te voren bij de redactie aan te leveren. In de agendarubriek van de wekelijkse digitale KW Nieuwskrant worden activiteiten namelijk maximaal drie opeenvolgende weken opgenomen. Vermelding van activiteiten en verenigingsnieuws in de vorm van tekstberichten en een bijpassende foto of logo is voor verenigingen van alle bij de KNMO aangesloten bonden gratis. Dus ook voor leden van de FASO en de NOVAM. Ook Belgische verenigingen mogen gratis van deze service gebruik maken. Wilt u alvast meer informatie: redactie@klankwijzer.nl.
Download hier de flyer.

Twitter KNMO
Facebook KNMO
KNMO-Website
 
KNMO 
U ontvangt deze e-mail in verband met de relatie die u heeft met de KNMO, respectievelijk één van de aangesloten bonden.
 
KNMO
Ganzenmarkt 6

Utrecht, 3512 GD

Netherlands

Add us to your address book

secretaris@faso.eu uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

 

 

This email was sent to secretaris@faso.eu
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KNMO · Ganzenmarkt 6 · Utrecht, 3512 GD · Netherlands
 

Laatst gewijzigd: 
2018-10-11