U bent hier

Veelgestelde vragen

Beveiliging

Log in met uw FASO code en wachtwoord. Kies dan 'Mijn account' bovenaan de pagina. U komt nu op de beheerpagina van uw account. Kies de tab 'Bewerken'. Vul uw oude en nieuwe wachtwoord in de betreffende velden in. Klik op 'Opslaan'.

Vergeet hierna niet uw mede-orkestleden, die toegang hebben tot de FASO website, van de wijziging op de hoogte te stellen

 1. Klik op 'Nieuw wachtwoord aanvragen' in het Gebruikerslogin blok.
 2. U komt dan op een pagina, waar u uw faso code of geregistreerd e-mailadres kunt opgeven.
   
 3. U krijgt daarna een e-mail op het adres dat bij uw account geregistreerd staat. Klik op de eenmalige login link in de E-mail; in uw browser ziet u dan onderstaande pagina. Klik op inloggen.

   
 4. Na op deze manier inloggen, moet u uw wachtwoord meteen instellen. 
  Na invullen bij 'Wachtwoord' en 'Wachtwoord bevestigen' klikt u ter afsluiting op opslaan.
 5. Vergeet hierna niet uw mede-orkestleden, die toegang hebben tot de FASO website, van de wijziging op de hoogte te stellen

Het mailadres van uw FASO account wordt gebruikt bij het aanvragen van een nieuw wachtwoord. U ontvangt de eenmalige login link op dit mailadres. Er zijn twee manieren:

 1. Log in en kies 'Mijn account' bovenin de webpagina.
  Kies vervolgens 'Bewerken'.
  Wijzig het e-mailadres, en sluit af met Opslaan.
 2. Log in en ga naar 'Mijn Orkest'
  Kies 'Deze gegevens wijzigen'
  Maak van de gelegenheid gebruik om de orkestgegevens te controleren en zo nodig te wijzigen.
  Onderaan het formulier vindt u het mailadres. Wijzig dit, en sluit af met Opslaan.
 3. Vergeet hierna niet uw mede-orkestleden, die toegang hebben tot de FASO website, van de wijziging op de hoogte te stellen

Na het sluiten van uw browser venster blijft u nog ca. 45 minuten ingelogd. Als u binnen die tjid opnieuw naar de website gaat, kunt u gewoon verder werken. Daarna moet u opnieuw inloggen.

Als u gedurende 45 minuten geen nieuwe pagina opvraagt, of inhoud wijzigt, concludeert de webserver dat u niet meer actief bent. De server logt u dan automatisch uit, tenzij u op de vraag of u ingelogd wilt blijven met 'Ja' antwoordt.

Ik heb mijn wachtwoord gereset, maar mijn oude wachtwoord is nog steeds bruikbaar.

Als u uw wachtwoord wilt resetten, omdat u het bv. vergeten bent, krijgt u een email met daarin een eenmalige link om in te loggen, en uw wachtwoord te wijzigen. Iedereen kan die email genereren, als hij uw email adres of FASO code kent. Om te voorkomen dat grappenmakers uw wachtwoord blokkeren, wordt het wachtwoord pas gewijzigd als u de link uit de email gebruikt. Daarna is het oude wachtwoord niet meer bruikbaar.

Bezoekers die niet zijn ingelogd, zien van de contactgegevens van een orkest alleen de link naar de website van dat orkest. Lid-orkesten die zijn ingelogd zien de NAW gegevens van het algemeen contact van andere lid-orkesten. De gegevens van de contactpersonen met FASO zijn alleen zichtbaar voor het FASO bestuur.

Lenen

De kosten van het lenen zijn alleen beschikbaar voor FASO leden. U dient daarom eerst in te loggen.

Klik vervolgens in de Catalogus op de titel van het muziekstuk. U komt nu op een pagina met alle details van de set bladmuziek, waaronder de standaard leensom. De standaard leensom betreft de kosten van het lenen gedurende de standaard leentermijn van 6 maanden.

 

Geleende muziek kunt u retour zenden aan:

 

FASO p/a Rijnbrinkgroep-Musidesk

Postbus 352
7400 AJ  Deventer

Volgens het bibliotheekreglement kan een orkest muziek lenen, als de waarborgsom is betaald, en de FASO geen vorderingen op het lid heeft waarvan de betalingstermijn is verstreken. Als u zich afvraagt waarom leengerechtigd bij u op 'Nee' staat, kijkt u dan eens op http://faso.eu/mijn-orkest/fakturen . Als u dan nog vragen heeft, wendt u zich dan tot de penningmeester@faso.eu.

Catalogus

Er is geen aparte jeugdcatalogus meer in de nieuwe website. U kunt de jeugdcatalogus selecteren uit de FASO catalogus. Selecteer daartoe in het vak 'Muziek categorie' de regel 'Jeugdmuziek' of een van de niveaus behorende bij Jeugdmuziek.

Vervanging door FASO is niet mogelijk.

Inhoud bewerken

Log in met uw FASO code en wachtwoord. Ga naar 'Mijn Orkest', en kies daar 'Concerten'. Boven de aankondigingen vindt u een link om een nieuwe aankondiging te maken.

Of: Kies onder 'Navigatie' in de linker kantlijn 'Inhoud toevoegen'. U komt op een pagina waar u de inhoud kiest, die u mag aanmaken.

Als er uitvoeringen van hetzelfde programma op meerdere tijdstippen zijn, hoeft u de aankondiging slechts een maal te maken. In de aankondiging geeft u alle data en tijdstippen op. Bij het tonen van de concertagenda worden de aankondigingen uitgesplitst naar datum en op datum gesorteerd. 

 

Log in met uw FASO code en wachtwoord, en ga naar de pagina met de volledige aankondiging. Bijvoorbeeld via 'Mijn orkest' > ‘Concerten’ of via de Concertagenda. U krijgt het volledige bericht te zien door op de titel te klikken of op 'lees verder'.
Bovenaan het bericht ziet u twee tabs:

Klik op ‘Bewerken’. Nu kunt u wijzigingen aanbrengen. Als het klaar is niet vergeten onderaan op ‘Opslaan’ te klikken.

Als er meerdere aankondigingen in de concertagenda te zien zijn, en u heeft oorspronkelijk slechts één aankondiging gemaakt, hoeft u ook slechts één aankondiging te wijzigen. De aankondigingen worden in de concertagenda naar datum uitgesplitst en op datum gesorteerd getoond.

 

Log in met uw FASO code en wachtwoord, ga naar het prikbord, en klik op + Prikbordbericht toevoegen.

Vul de Kop van het bericht en de tekst van het bericht in de betreffende velden in. U kunt ook een afbeelding toevoegen. Standaard worden prikbordberichten na 3 maanden verwijderd. U kunt zelf een eerdere verwijderdatum opgeven. 

Vergeet niet op 'opslaan' te klikken.

 

Ga naar het prikbord, en selecteer het bericht.
Klik op de titel; u ziet nu het complete bericht op een nieuwe pagina.
Als u bevoegd bent om het bericht te bewerken, ziet u boven het bericht een tab 'Bewerken'. Klik hierop.
U komt in het edit-scherm van het bericht.
Klik vervolgens onderaan de pagina op 'Verwijderen'. Bevestig uw actie, als daarom gevraagd wordt.

Sommige informatie is essentieel voor het functioneren van FASO of de website. Een rood sterretje betekent dat daarom de informatie verplicht is in te vullen voor het inzenden van het bijbehorende formulier.

Communicatie

Niet-ingelogde bezoekers van de website krijgen geen kopie van het bericht dat zij hebben verzonden. Er zijn mensen die een vals mailadres opgeven om zo spam naar dat adres te sturen. De website kan niet nagaan of degene die het bericht invult ook de houder van het mailadres is.

Navigatie

Bij pagina's als de catalogus of lijst van orkesten kunt u zich bladeren besparen door in de zoekvelden een deel van de naam, of een ander onderdeel van datgene waar u naar op zoek bent, in te vullen. Vaak start het zoeken meteen na het invullen van (een deel van) het woord of de naam. Soms is dat te vroeg, en kunt u opnieuw zoeken forceren door de knop 'toepassen' aan te klikken. Bij sommige zoekopdrachten is het beter om eerst een aantal zoektermen in te voeren, en dan het zoeken te starten met 'toepassen'. U merkt vanzelf of het zoeken begint.
U kunt alles wissen met 'opnieuw instellen'; daarmee wist u alle informatie in de zoekvelden.