U bent hier

Zomerconcert

Datum en tijd: 
zondag, 8 juli, 2018 - 21:15

Zomerconcert

Locatie: 
Binnenplaats De Nieuwe Veste te Breda (ingang St. Jansstraat)
Programma en toelichting: 

Zomerconcert Sinfonietta Breda
 
Als het weer het toe laat zal Sinfonietta Breda samen met het Brabants Operettekoor op zaterdag 8 juli a.s. om 20.30 uur een prachtig zomerconcert presenteren in de binnenplaats van de Nieuwe Veste te Breda.
Middels dit zomerconcert nemen wij u mee naar de gezellige en romantische sfeer die past bij de befaamde operettemuziek. Een prachtige uitvoering van wereldberoemde operettewerken van o.a. Johann Strauss, Emmerich Kálmán en Jules Massenet. Van Der Zigeunerbaron tot Thais en van Der Vogelhändler tot Die Csárdásfürstin.
 
Geheel in deze sfeer zal ook het Largo uit De Nieuwe Wereld van Antonín Dvorak ten gehore worden gebracht. Hij schreef dit in Amerika, maar in de melodieën klinkt het verlangen naar zijn Boheems Vaderland. Om bij Amerika te blijven zal daarna het humoristisch werk ‘Immer Kleiner’ voor orkest en klarinet van de Amerikaanse componist Adolph Schreiner worden gespeeld. Om het zomerconcert helemaal af te maken spelen we stukken van Jacques Offenbach en Albert Lortzig.
 
Helaas is dit zomerconcert het laatste concert van Sinfonietta Breda. Na 58 jaar is het orkest genoodzaakt te stoppen. Er zijn te weinig strijkers om een volwaardig programma te kunnen presenteren, er zijn vacatures bij de blazers en ook de financiële situatie maakt zorgen. We willen zeker niet dat Sinfonietta Breda als een nachtkaars uit gaat, daarom vieren wij alle mooie jaren van het orkest met dit feestelijke zomerconcert. Wij nodigen u graag uit om ons afscheidsconcert te bezoeken.
 
Het zomerconcert staat wederom onder algehele leiding van Tijmen Wehlburg.

 

Informatie: 

Zomerconcert
 
Sinfonietta Breda en het Brabants Operettekoor
 
met solisten
viool: Diana Byazarti
klarinet: Bas Janssen
zang: Nancy Verschuuren (sopraan), Wilma Janmaat (mezzo-sopraan),
Marco Geboers (bas-bariton), Bram de Pauw (sopranist), Bart Brands (tenor)
 
 
onder leiding van Tijmen Wehlburg
 
zaterdag 8 juli 2017 om 20.30 uur
 
Binnenplaats Nieuwe Veste, ingang St. Jansstraat te Breda
 
Entree € 10
 
www.sinfoniettabreda.nl
 

Sinfonietta Breda | www.sinfoniettabreda.nl