U bent hier

Veelkleurig voorjaarsconcert door Arnhem Sinfoniëtta in Elden

Datum en tijd: 
zondag, 7 april, 2019 - 15:00

Veelkleurig voorjaarsconcert door Arnhem Sinfoniëtta in Elden

Locatie: 
Lucaskerk Elden Rijksweg-West 52 6842 BE Arnhem
Programma en toelichting: 

Op zondag 7 april geeft het orkest Arnhem Sinfoniëtta in de Lucaskerk in Elden een Voorjaarsconcert met een gevarieerd programma. De jonge cellist Job Huiskamp zal dan de solopartij spelen in het ontroerende Kol Nidrei van Max Bruch. Van Alexander Glazunov wordt het Poème Lyrique uitgevoerd, een sfeervol stuk dat niet vaak te horen is. Veel bekender zijn daarentegen de ouvertures van Von Weber en Franz Schubert waarmee het concert wordt geopend en afgesloten.

 

In de afgelopen jaren gaf het orkest Arnhem Sinfoniëtta al meermalen concerten in de Lucaskerk in Elden. Ook nu weer wordt er een programma gespeeld met aantrekkelijke, goed in het gehoor liggende klassieke muziek.

Het concert wordt geopend met de ouverture Der Freischütz van Carl Maria von Weber, waarin de vier hoornisten van het orkest een prachtige partij laten horen.  Daarna is de beurt aan cellist Job Huiskamp die de solopartij speelt in Kol Nidrei van Max Bruch. Job is student van de jong talentklas van hogeschool ArtEZ in Arnhem, maar won al een belangrijke prijs in het Prinses Christina muziekconcours voor jonge musici. Al vaker traden jonge solisten op met Arnhem Sinfoniëtta, en sommigen van hen, zoals Emmy Storms en Pieter van Loenen, zijn inmiddels bekende gezichten op de nationale muziekpodia.

Van Franz Schubert speelt het orkest twee ouvertures: ‘Rosamunde’ en de ouverture ‘Im Italienischen Stil’. Allebei heel melodieus, zoals eigenlijk alle muziek van Schubert.  Het Poème Lyrique  van de Russische componist  Alexander Glazunov is vermoedelijk het meest verrassende stuk op het programma.  Dit sfeervolle ‘symfonisch gedicht’ zou zich uitstekend kunnen lenen voor een ballet of voor de soundtrack van een sprookjesachtige film.

 

Arnhem Sinfoniëtta is een symfonieorkest voor goede en enthousiaste amateurmusici. Het orkest geeft jaarlijks meerdere concerten in Arnhem en omgeving, en heeft ook succesvolle concerten gegeven in Gera, de zusterstad van Arnhem in voormalig Oost-Duitsland. Het orkest staat sinds enkele jaren onder leiding van Alexej Pevzner. Alexej groeide op in Moskou, waar hij viool studeerde aan de beroemde Gnessin Muziekschool en aan het Muziek College van het Conservatorium van Moskou. Sinds 1994 is hij tweede concertmeester bij Het Gelders Orkest, daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, als violist of als dirigent.

 

Het concert van Arnhem Sinfoniëtta vindt plaats op zondag 7 april 2019 om 15.00 uur in de Lucaskerk in Elden (Rijksweg-West 52). Kaarten kosten € 10,00 (jongeren en Gelrepas € 5,00) en zijn te koop aan de zaal.

 

Arnhem Sinfoniëtta | www.arnhem-sinfonietta.nl