U bent hier

Uitnodiging voor alle musici!

Speeldag op zaterdag 5 september 2020 in Driebergen-Rijsenburg
Voor de 5e keer organiseert de FASO deze muziek dag, met als doel samen te studeren aan weinig gespeelde stukken uit de FASO-bibliotheek en nieuwe muziekvrienden te ontmoeten.
Kamerorkest Driebergen is gastorkest en dirigent Albert van Eeghen zal net als in 2019 de muzikale leiding op zich nemen. De dag duurt van 10.30 tot 16.30 uur, met een openbare presentatie om 16.00 uur en natuurlijk een borrel na!

Meedoen kost € 20,- voor FASO- en KNMO-leden en € 30,- voor niet-leden.
(Inclusief koffie/thee, een lekkere lunch en een aantal consumpties).
Op het programma staan zeven delen uit The Wand of Youth, Music to a Child’s Play, Edward Elgar. Uit de Suite nr. 1 delen 2 t/m 5 en uit de Suite nr. 2 delen 3 t/m 5. Het geheel duurt ca. 20 minuten.
De bezetting is strijkers, dubbel hout, 2 hoorns, 1 harp en 1 slagwerker (pauken, triangel, tamboerijn en kleine trom). Eventueel speelt de harp ook slagwerk.

Albert van Eeghen is dirigent van Kamerorkest Driebergen, Haags Symfonie Orkest en Alkmaars Symfonie Orkest. Hij werd geboren in 1962 en begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in Ethiopië. Albert behaalde in 1993 zijn staatsexamen viool bij Janos Konrad en studeerde daarna orkestdirectie bij Joop van Zon. Hij is ook werkzaam geweest als freelance violist tot het dirigeren hem volledig in beslag nam.

Als locatie is gekozen voor Muziekcentrum Aurora, De Woerd 3a, 3972 KD Driebergen-Rijsenburg. Het verenigingsgebouw van Harmonie Aurora ligt niet ver van de snelweg A12, tussen het terrein van voetbalclub FC Driebergen en korfbalclub Dalto. Op de Hoofdstraat neemt u (vanuit Driebergen) de laatste zijstraat links (bij verkeerslichten) voordat u richting Zeist gaat of de A12 op kunt, Nijendal. Neem daarna de eerste straat rechts. Aan het einde van de weg links, deze weg (achter het KLPD-terrein langs) blijft u volgen tot aan een groot parkeerterrein (de Woerd). Ga linksaf op het parkeerterrein; hier kunt u gratis parkeren. Het Aurora gebouw staat aan het einde van het parkeerterrein (zie foto).

Inschrijving graag zo snel mogelijk, maar zeker vóór 1 augustus, via het inschrijfformulier https://www.faso.eu/node/408417 Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst (vol = vol). Indeling zo nodig, na overleg, op basis van ervaring, huidige plek in het orkest en recent gespeeld werk. Informatie kunt u per mail aan speeldag@faso.eu vragen of telefonisch bij Wilma van der Heide (06-202 484 38) of Bekkie Doornweerd (06-131 808 67).

Tot ziens in Driebergen! Wilma van der Heide, Inge van Herk en Bekkie Doornweerd

secretaris