U bent hier

Stichting Orkest Opus 22

Vestigingsplaats: 
Regio: 
Landelijk

Voor wie Opus 22 nog niet kennen: in 1985 is Opus 22 opgericht door een aantal enthousiaste amateurmusici die eens graag een stevig stuk muziek met elkaar wilden instuderen. Sindsdien is al bijna zestig maal een project neergezet. Twee keer per jaar worden gevorderde amateurs aangeschreven en uitgenodigd zich op te geven voor een weekend musiceren. Er is een vaste kern, maar er is ook altijd weer ruimte voor nieuwe belangstellenden. We repeteren op 27 en 28 februari 2016 de Tweede Symfonie van Johannes Brahms, opnieuw onder leiding van Joost Geevers. Op de website een lijst van de stukken die in het verleden zijn gespeeld.
De naam Opus 22 dateert van het eerste project, dat in 1985 georganiseerd werd. Toen werd onder leiding van Jos Vermunt een weekend lang aan de Serenade van Dvorak (opus 22) gewerkt. Een aantal oud-leden van het Utrechts Studenten Koor en Orkest wilde dit lastige stuk wel eens spelen. Het beviel zo goed, dat deze formule onder de naam Opus 22 is blijven bestaan.

Contact informatie
Orkest gegevens
Soort orkest: 
Projectorkest
Gesticht: 
1985
Bezetting: 
Symfonieorkest
Niveau: 
Gevorderde amateurs
Repetitie opmerkingen: 
Het orkest komt -- in steeds wisselende samenstelling -- twee keer per jaar in een weekend bijeen om een symfonisch werk in te studeren. Aan het einde van de zondagmiddag vindt een "openbare repetitie" plaats voor familie en kennissen van de spelers, om het resultaat van een weekend studeren te laten horen.