U bent hier

Nederlandse muziek door de KVNM ter uitvoering aangeboden

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Muziekgeschiedenis bestaat dit jaar 150 jaar. Om dat te vieren willen ze graag nederlandse muziek uit hun collectie ter beschikking stellen aan koren, orkesten en/of ensembles die dat willen uitvoeren. Ze zien concrete plannen graag tegemoet. De muziek bestaat uit wetenschappelijk verantwoorde uitgaven die wel wellicht nog uitgewerkt moet worden voor/door de uitvoerders.

 

De tekst van de KVNM:

In 2018 bestaat de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) 150 jaar. In die periode heeft de KVNM bladmuziek uitgegeven van componisten uit de renaissance tot en met de twintigste eeuw, voor koren, orkesten en kamermuziekensembles (zie www.kvnm.nl\webshop). Ter gelegenheid van het jubileum wil de vereniging amateurkoren en –ensembles vragen een keuze uit het fonds te maken en een plan in te sturen voor een uitvoering. Die uitvoering hoeft niet alleen uit werken uit het fonds van de KVNM te bestaan. De werken van de KVNM kunnen ook onderdeel zijn van een breder programma met andere werken. Vergeet niet om informatie over het koor of ensemble, de dirigent en eventuele solisten bij te voegen. Het bestuur van de KVNM zal de plannen beoordelen en bij een positief oordeel de bladmuziek gratis ter beschikking stellen. Het bestuur houdt zich wel het recht voor bij een grote belangstelling het aantal te honoreren plannen te beperken.

 

We stellen de volgende voorwaarden:

  • De uitvoering is openbaar. De KVNM moet kunnen controleren of de uitvoering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
  • De uitvoering vindt plaats in het seizoen 2018-2019.
  • De gevraagde bladmuziek sluit aan bij de mogelijkheden van de koren en ensembles. Het heeft geen zin om een plan te maken met werk van bijvoorbeeld Sweelinck of Josquin als het koor dit eigenlijk niet aankan.
  • Er kunnen maximaal drie verschillende titels worden aangevraagd.
  • Over de beoordeling kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Tenslotte: de KVNM is een uitgeverij van wetenschappelijke edities. Dat betekent dat wij niet beschikken over afzonderlijke partijen en die dus ook niet kunnen leveren. Het staat de koren en ensembles vrij om zelf partijen te maken.

 

Zodra wij uw plan ontvangen hebben krijgt u van ons een ontvangstbevestiging en binnen drie weken krijgt u de uitslag.

Stuur uw plannen aan secretaris [at] kvnm.nl. Daar kunt u ook terecht voor vragen.

 

We zien de plannen met belangstelling tegemoet.

Namens het bestuur

Petra van Langen

secretaris

secretaris