U bent hier

Matineeconcert COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest

Datum en tijd: 
zondag, 15 oktober, 2017 - 15:00

Matineeconcert COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest

Locatie: 
MCO-gebouw, Heuvellaan 33, Hilversum.
Programma en toelichting: 

Wederom zingen en spelen COV Hilversum en het Goois Symfonie Orkest een grootschalig werk voor koor en orkest. Op zondag 15 oktober geven zij samen een klassiek concert in de grote concertzaal van het MCO aan de Heuvellaan in Hilversum. Behalve de mis van de Fransman Gounod, speelt het orkest een stuk van Dvořák.
 
De Fransman Charles Gounod (1818-1893) schreef zijn ‘Messe solennelle de Sainte-Cécile’ voor groot koor en orkest met drie solisten. Bij de première in 1855 was componist Saint-Saëns onder de aanwezigen. Hij schreef: Men voelde, dat hier een genie aan het werk was geweest ... glanzende stralen gingen van deze mis uit ... in eerste instantie was men verblind, daarna in vervoering gebracht en ten slotte overweldigd.’
COV Hilversum engageerde voor dit concert de sopraan Marene Elgershuizen, tenor Jan-Willem Schaafsma en bariton Pieter Hendriks. Het koor werkt samen met het Goois Symfonie Orkest, inmiddels voor de vierde keer. COV-dirigent Piet Roorda zal deze mis van Gounod dirigeren.
 
Voor de pauze speelt het Goois Symfonie Orkest onder leiding van zijn eigen dirigent Joost Geevers. Op de lessenaars staat ‘Het Gouden Spinnewiel’, een muzikaal sprookje uit 1896 van de Tsjechische componist Antonín Dvořák. Dvořák volgt de lijn van een verhaal over een koning die verliefd wordt op een spinster.  Ondanks haar boze stiefmoeder loopt het goed af. Het publiek kan het verhaal tijdens het concert volgen op een groot projectiescherm.
 
Programma:
-Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers:
A. Dvořák: Symfonisch gedicht ‘Het Gouden Spinnewiel’, opus 109
-COV Hilversum en Goois Symfonie Orkest o.l.v. Piet Roorda:
Ch. Gounod: ‘Messe solennelle de Sainte Cécile’
m.m.v. Marene Elgershuizen (sopraan), Jan-Willem Schaafsma (tenor), Pieter Hendriks (bariton)
 

Informatie: 

Kaarten € 17,50; jongeren € 12 (incl. programmaboekje en koffie/thee in pauze)
Kaarten aan de zaal, via VVV, via www.covhilversum.nl en www.gooissymfonieorkest.nl . Reserveren is aangeraden.

Goois Symfonie Orkest | www.gooissymfonieorkest.nl