U bent hier

Het SKA en CREA Orkest in het Concertgebouw van Amsterdam!

Datum en tijd: 
maandag, 19 juni, 2017 - 20:15

Het SKA en CREA Orkest in het Concertgebouw van Amsterdam!

Locatie: 
Koninklijk Concertgebouw Concertgebouwplein 10, Amsterdam
Programma en toelichting: 

We spelen voor u een uitdagend programma met mooie solisten.
Koop hier uw tickets!
 

Mahler - Das klagende lied
Verdi - Te deum
Zemlinsky - Frühlingsbegräbnis
 

Solisten:
Charlotte Houberg - Sopraan
Rosina Fabius - Alt
Satriya Krisna - Tenor
Agris Hartmanis - Bas
 
 

Informatie: 

30 jaar SKA
Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) bestaat in 2017 dertig jaar en dat wordt gevierd! Ter gelegenheid hiervan treden het SKA en het CREA Orkest samen op in een groots project voor koor en orkest. Met de energie en het speelplezier die beide gezelschappen typeert, storten ze zich op de muziek van Verdi, Zemlinsky en Mahler!
 
Verdi, Zemlinsky en Mahler
Op het programma staat Guiseppe Verdi’s Te Deum, de laatste uit een cyclus van vier gewijde koorwerken getiteld Quattro Pezzi Sacri. Uit deze cyclus was het Te Deum Verdi’s favoriet. Volgens de overlevering wilde hij zelfs met de partituur begraven worden. Het concert vervolgt met Alexander Zemlinsky’s Frühlingsbegräbnis, een compositie uit 1897 waarin de componist het overlijden van Brahms verwerkte. De tekst, een gedicht van Paul Heyse, omschrijft hoe de Lente in de gedaante van een knappe jonge man omkomt in de eerste stralen van de zomerzon. In het gezelschap van mythische wezens en pratende dieren wordt hij opgebaard. Het concert sluit af met Das klagende Lied van Gustav Mahler. Mahler schreef de tekst zelf, toen hij nog maar 17 jaar oud was. Hij baseerde deze losjes op oude Duitse volksverhalen. Het lied verhaalt van een rode bloem, de hand van een koningin, broedermoord en een minstreel met zijn betoverde fluit gesneden uit mensenbot.
 
SKA & CREA
Het Studentenkoor Amsterdam is een jong oratoriumkoor van 80 (oud-)studenten uit Amsterdam. Sinds 1987 voert het SKA klassiek én modern koorrepertoire en a capella werk uit. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders werken de koorleden elke woensdag aan een divers repertoire, dat twee- tot driemaal per jaar op de mooiste podia binnen en buiten Amsterdam wordt uitgevoerd. Het SKA onderscheidt zich bij deze concerten door ambitie, enthousiasme en haar frisse benadering van klassieke muziek. Het CREA Orkest is het bruisende studentenorkest van Stichting CREA, de culturele organisatie van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Het orkest combineert musiceren op een hoog niveau met toegankelijkheid. Met een hoog studietempo en ongekend veel spelplezier en passie wordt de muziek ingestudeerd. In het orkest zitten de conservatoriumstudent en de beginnende musicus naast elkaar. Dat is de aantrekkingskracht van het CREA Orkest!

CREA Orkest | www.creaorkest.org