U bent hier

Generieke cie. Educatie en Jeugd van KNMO (ook FASO vertegenwoordigd)

 

KNMO Kenniscentrum jeugd: jeugd.knmo.nl (ook te zien via www.knmo.nl). Ook FASO orkesten graag hier hun kennis en kunde delen over het aantrekken en vasthouden van jeugd. Een voorbeeld is het profiel van: Excelsior Westenholte

Op de Zwolse basisschool ‘De Ridderspoor’ is in 2016 het Klasse[n]orkest gestart. Leerlingen uit groep 5-6 en groep 7-8 vormen samen een echt orkest. Muziekvereniging ‘Excelsior Westenholte’ maakt dit project mede mogelijk. De leerlingen van de Ridderspoor leren in twaalf weken tijd onder leiding van drie professionele coaches van TacT Muziek samen muziek te maken.
Alle facetten van muziekonderwijs komen hierbij aan bod. Aan het eind van de periode geven de schoolorkesten hun eerste concert. Dit project gaat in 2018 het 3e jaar in. 
De verbinding tussen de binnen- en buitenschoolse muziekparticipatie wordt gevormd door een intensieve samenwerking met muziekvereniging ‘Excelsior’ Westenholte. Deze vooruitstrevende Zwolse muziekvereniging heeft vanaf het begin de mogelijkheid gezien om door het Klasse[n]orkest een verbinding te vormen tussen de vereniging en de muziekles op de basisschool. 

Excelsior neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, en wil een bijdrage leveren aan de leefbaarheid binnen de wijk. Excelsior wil als vereniging midden in de samenleving staan, en daar een actieve muzikale rol in spelen” stelt Gerard ten Brinke van Excelsior. Lees hier meer. 

Heeft uw vereniging ook best practices op het gebied van jeugdbeleid en -opleiding, deel deze dan en maak een profielpagina aan op http://jeugd.knmo.nl/.

secretaris