U bent hier

FASO speeldag op zaterdag 7 september in Bussum

Dit jaar staat muziek van Peter Greve centraal. Zijn werk werd eerder gedirigeerd door Albert van Eeghen en wij zijn heel blij dat Albert dat opnieuw wil doen op onze speeldag. Wij verkennen o.a. het werk “Parade” van Satie in een fraaie bewerking van Peter Greve. Daarnaast spelen wij Mars in D, drie delen voor orkest van Bruckner.

 

Meedoen kost € 20,00 voor FASO-leden en KNMO-leden en  € 30,00 voor niet-leden (incl. lunch en een aantal consumpties). Het programma:

  • Zaterdag 7 september 201910.30 tot- 16.30.00 uur, voor een lekkere lunch wordt gezorgd
  • Openbare presentatie om 16.00 uur en borrel na.

Meedoen kunnen: picc/fl/hb/EH/cl/fag/hrn/tr/trb/tb/slagw/pauken en alle strijkers

 Inschrijving graag zo snel mogelijk maar zeker voor 1 augustus, via het  

inchrijfformulier. Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst (vol = vol). Indeling zo nodig, na overleg, op basis van ervaring, huidige plek in het orkest en recent gespeeld werk. 

Voor meer informatie kunt u mailen via speeldag@faso.eu, of bel met Wilma van der Heide  (06- 20248438) of Nelleke Geusebroek (06-5589 2117) .

 

Wij hopen op een mooi orkest, een orkest van jong en oud, zodat we een dag lang heerlijk muziek kunnen maken. Op de vorige speeldagen waren leden van veel uiteenlopende orkesten aanwezig (ook Hafabra). Na het spelen en tijdens de pauzes is er voldoende tijd om met elkaar kennis te maken, informatie uit te wisselen en elkaar met verhalen over het eigen orkest te inspireren.

 

Wij spelen in Bussum, in de Doopsgezinde kerk, Wladimirlaan 10, 1404 BB Bussum. De kerk is goed bereikbaar met OV en auto.

Peter Greve is componist en arrangeur. De composities vallen onder de categorie “hedendaags klassiek”. De bewerkingen zijn gebaseerd op klassieke werken uit de Renaissance tot de vroege 20e eeuw. Peter wist al heel vroeg dat hij componist wilde worden maar hij werd toch scheikundige. Als wetenschappelijk onderzoeker werkte hij over de hele wereld. In zijn eigen tijd werkte hij heel hard om kennis en kunde te vergaren als musicus (piano/trompet/theorie/compositie/orkestdirectie) en was hij actief als pianist/begeleider, arrangeur en dirigent. Na zijn pensionering werd hij full-time muzikant en componist.

 

Albert van Eeghen is dirigent van het Kamerorkest Driebergen, Het  Haagse Symfonie Orkest Euterpe en het Alkmaars Symfonie Orkest. Hij werd geboren in 1962 en begon op vierjarige leeftijd viool te spelen. Zijn jeugd bracht hij grotendeels door in Ethiopië. Albert behaalde in 1993 zijn staatsexamen viool bij Janos Konrad en studeerde daarna orkestdirectie bij Joop van Zon. Hij is ook werkzaam geweest als freelance violist tot het dirigeren hem volledig in beslag nam. Met het Kamerorkest Driebergen voerde hij al eerder werk van Peter Greve uit.

 

Tot ziens in Bussum!                                                         Wilma van der Heide en Nelleke Geusebroek

 

secretaris