U bent hier

FASO-speeldag op 29 september in Zwolle

Er komt weer een FASO-speeldag: zaterdag 29 september, in Zwolle, in Domusica (Radewijnsstraat 10) o.l.v. dirigent en componist Tjalling Wijnstra.

Orkest biedt plaats aan: 2fl,2 hb,2 kl,2 fg,4 hrn, 2 trp, 3 trb,pk,1 slw, str (v1,v2,alt,cello/cb).

Doel is verkennen van spannende maar minder bekende muziek uit de FASO-bibliotheek en samenspelen met leden van andere orkesten.

 

Wij spelen:

- “Branding” van Tjalling Wijnstra geschreven voor het Fries Kamerorkest ,

met subsidie van de FASO.

-“Sadko: Song of India” van Rimskij-Korsakow  [bew. Boss]

 

Wij spelen op:

Zaterdag 29 september 2018 11.00 tot- 17.00 uur, voor een lekkere lunch wordt gezorgd

Doorspelen/uitvoering om 16.30 uur en borrel na.

 

Kosten:

27,50 voor FASO-leden en 32.50 voor niet FASO-leden. Dit is inclusief uitgebreide lunch en een paar consumpties.

 

 Inschrijving:

via het aanmeldformulier  voor 1 september, zie de flyer of www.faso.eu . Voor meer informatie kunt u mailen via speeldag@faso.eu of bellen met Ien van Gerwen (06-1849 5444) of Nelleke Geusebroek (06-5589 2117) . Plaatsing gaat in volgorde van binnenkomst (vol = vol). Indeling zo nodig, na overleg, op basis van ervaring, huidige plek in het orkest en recent gespeeld werk. 

 

 

Meer informatie:

 

De FASO-Speeldagen zijn bedoeld om muziek uit de FASO-bibliotheek te leren kennen. Wij verkennen allereerst “Branding” van Tjalling Wijnstra. Hij schreef dit werk voor het Fries Kamerorkest (met steun van de FASO). Verder maken wij kennis met een spannend werk dat weinig gespeeld wordt en wel “The Song of India” uit “Sadko” van Rimskij-Korsakow. Iedereen is welkom die in een “gemiddeld orkest” kan meespelen, voor de echt beginnende instrumentalisten zal het niveau te hoog zijn. Bij twijfel over de speelbaarheid kunnen wij de partijen snel opsturen.

 

Wij hopen op een mooi orkest, een orkest van jong en oud, zodat we een dag lang heerlijk muziek kunnen maken onder leiding van Tjalling Wijnstra. Op de vorige speeldagen waren leden van veel uiteenlopende orkesten aanwezig (ook Hafabra). Na het spelen en tijdens de pauzes is er voldoende tijd om met elkaar kennis te maken, informatie uit te wisselen en elkaar met verhalen over het eigen orkest te inspireren.

 

De Nederlandse dirigent en componist  Tjalling Wijnstra begon zijn muzikale carrière als accordeonist. Hij studeerde in Groningen en in Kopenhagen.  Daarna studeerde hij orkestdirectie bij achtereenvolgens Lucas Vis en Joop van Zon en studeerde hij af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Roland Kieft. Van 2005 tot september 2011 was hij als kapelmeester en koorleider verbonden aan Opera Zuid in Maastricht. Hij assisteerde gedurende deze periode alle operaproducties van Opera Zuid in samenwerking met Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest en dirigeerde tevens voorstellingen van  Don Giovanni van Mozart, De Parelvissers en Carmen van Bizet, Die Lustige Witwe van Lehar, Il Barbiere di Siviglia van Rossini. 

 

Tjalling is momenteel artistiek leider en oprichter van Opera Company Noord,  is actief bij Opera Spanga.en is vaste dirigent van Filharmonie Noord.

 

Tot ziens in Zwolle!                                                         

Ien van Gerwen en Nelleke Geusebroek

 

secretaris