U bent hier

FASO Fluitensemble

In het FASO Fluitensemble (FLENS) vinden fluitisten uit het hele land elkaar.

Als ensemble is FLENS eigenlijk vrij toevallig ontstaan: voor het FASO-studieweekend in 1960 hadden zich zoveel fluitisten aangemeld dat velen teleurgesteld zouden moeten worden. Daarom werd naar speciale muziek gezocht en een ensemble met alleen fluitisten samengesteld. Dit initiatief is zo goed bevallen dat er het volgende jaar een vast ensemble uit is voortgekomen, dat inmiddels zijn 45-jarig bestaan heeft gevierd. De eerste dirigent, fluitist Piet van der Hurk, werd na 17 jaar opgevolgd door componist/dirigent Adriaan Bonsel, die deze taak 14 jaar tot groot genoegen op zich heeft genomen; het ensemble heeft ook enkele compisities van zijn hand uitgevoerd. Na Jan Willem Terwen (2 jaar) en Hanneke Provily (5 jaar) staat Flens sedert 2003 onder leiding van Egbert Jan Louwerse.

 

 

 

 

De fluitisten van FLENS repeteren maandelijks in Zeist. Door subsidies van FASO en van het Prins Bernhardfonds is het mogelijk geweest speciale instrumenten aan te schaffen en aan de leden ter beschikking te stellen. Zo kon het ensemble zijn repertoire uitbreiden met moderne muziekstukken voor fluitkoor met gebruik van altfluit, basfluit en piccolo.

Bent u een gevorderde fluitist en wilt u kennismaken met FLENS? Kom dan een keer vrijblijvend meespelen.

 

In 2018 is de volgende speciale activiteit van het FLENS gepland en wel een "Studiedag Minimal Music voor Dwarsfluit".

 

Studiedag Minimal Music voor Dwarsfluit

12 mei 2018 10.00 – 16.00 uur

Zeister Muziekschool, Markt 3, 3701 JZ Zeist

 

Na het succes van onze studiedag over de Franse Fluitmuziek (zie hier: /content/franse-fluitdag-zeist) heeft het Fluitensemble FLENS opnieuw een leuke en leerzame dag voor dwarsfluitisten gepland: een Studiedag over Minimal Music. De dag bestaat uit een aantal blokken waarin vanuit verschillende invalshoeken aandacht wordt besteed aan deze hedendaagse compositiestijl, die overigens veel ouder is dan velen denken! Zie voor de hele tekst de bijlage "Studiedag Minimal Music voor Dwarsfluit".

 

overzicht activiteiten 2001 - 2010 Download

welmoedloots@gmail.com

Laatst gewijzigd: 
2019-06-03