U bent hier

CRESCENDO - 25 jaar Orkest van Utrecht Lustrumconcert

Datum en tijd: 
zondag, 31 maart, 2019 - 15:00

CRESCENDO - 25 jaar Orkest van Utrecht Lustrumconcert

Locatie: 
UTRECHT – Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1
Programma en toelichting: 

CRESCENDO – 25 jaar Orkest van Utrecht 

Van een rijk verleden naar een bruisende toekomst – voorjaarsconcert

Het Orkest van Utrecht viert feest! Ter ere van haar 25-jarig bestaan organiseert ze dit jaar 6 concerten verspreid over 3 weekenden in maart, juni en november. Er wordt een selectie gespeeld van prachtige werken uit eerdere concerten mét topsolisten die de sterren van de hemel spelen.

Om te beginnen laten we u zaterdagavond 30 maart, 20.15 uur (Opstandingskerk, Woerden) en zondagmiddag 31 maart, 15.00 uur (Tuindorpkerk, Utrecht) graag horen waar het Orkest van Utrecht in haar 25-jarig bestaan in CRESCENDO qua artistiek niveau naartoe is gegroeid.

De blazers van het Orkest van Utrecht bijten het spits af met de Serenade van Richard Strauss. Deze eendelige Serenade is een charmant, bijna Mendelssohn-achtig werk met een verfijnde instrumentatie en prachtige melodieën. De Tragische Symfonie van Franz Schubert begint met een sonate, gevolgd door een zangerig middeldeel en eindigt met een snelle finale. Het 3e pianoconcert van Beethoven zit boordevol toentertijd vernieuwende elementen en prachtige pianosolo’s. Solist is Wim Verschuren. Hij studeert aan het Conservatorium van Rotterdam en heeft al eerder succesvol met het Orkest van Utrecht samengespeeld tijdens het jaarlijkse familieconcert (2014).

De volgende concerten vinden plaats op  22/23 juni (Tuindorpkerk Utrecht en OLV Bilthoven) en 23/24 november 2019 (Opstandingskerk Woerden en Antoniuskerk Utrecht).

Organisatie: 
Het Orkest van Utrecht
Informatie: 

U kunt ieder concert apart bezoeken, of gebruik maken van een speciaal lustrum passe-partout. Bij een passe-partout (40 euro) ontvangt u een leuke verrassing!

 
Kaarten  15 euro, incl. lekkere verrassing;   te bestellen via www.orkestvanutrecht.nl

(kinderen t/m 12 jaar  5 euro)

Het Orkest van Utrecht | www.orkestvanutrecht.nl