U bent hier

Concert Haagse Beek met Dana Zemtsov

Datum en tijd: 
zaterdag, 10 november, 2018 - 20:15

Concert Haagse Beek met Dana Zemtsov

Locatie: 
Lutherse Kerk, Noordeinde 4, 2611 KH Delft
Programma en toelichting: 

Naast de bekende Serenade in E voor strijkers van Antonín Dvořák speelt De Haagse Beek het mooie Intermezzo opus 8 van de Franz Schreker en het Concert voor altviool en strijkorkest van de Nederlander Leo Smit. Daarmee in contrast klinkt het Insula Deserta van de Estse componist Erkki-Sven Tüür dat je even naar een geheel andere wereld vervoert.

 

Dana Zemtsov, de altvioolsoliste, heeft al vele competities gewonnen. Ze komt uit een bekende ‘altvioolfamilie’ en wordt gezien als een van de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie. Samen met haar familiekwartet presenteerde zij onlangs in Podium Witteman een nieuwe CD met werken voor vier altviolen.

 

Dirigent Konradin Herzog behaalde het Konzertdiplom cello aan de Zürcher Hochschule der Künste en sloot in 2013 de opleiding orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam met onderscheiding af. Daarna perfectioneerde hij zijn directievaardigheden tijdens de Nationale Master Orkestdirectie. Konradin stond voor verschillende orkesten, waaronder het Nationaal Jeugd Orkest en was regelmatig actief in operaproducties. Sinds januari 2016 is hij de dirigent van het Amsterdamse Sweelinckorkest. 

 

Entree 17,50 (15,-). Kinderen/studenten 7,50 (5,-)

Informatie en reserveren: www.haagsebeek.tk

Stichting Strijkorkest de Haagse Beek | www.haagsebeek.tk/