U bent hier

Concert Arnhem Sinfoniëtta op zondag 29 maart om 15.00 uur.

Datum en tijd: 
zondag, 29 maart, 2020 - 15:00

Concert Arnhem Sinfoniëtta op zondag 29 maart om 15.00 uur.

Locatie: 
Lucaskerk in Elden Rijksweg-West 52, 6842 BE Arnhem
Programma en toelichting: 

Op het programma staat onder meer de symfonie in C van Friedrich Witt. Er is ooit gedacht dat dit een vroeg werk van Beethoven was, het stuk staat daarom wel bekend als de 'Nulde van Beethoven'. 

Het concert opent met het symfonisch gedicht 'De woudduif' van Antonin Dvorák. Dvorák schreef deze muziek in Amerika aan het eind van z'n leven, na de beroemde Negende symfonie 'Uit de nieuwe wereld'. Hij liet zich daarbij inspireren door een volksverhaal uit zijn geliefde vaderland, het huidige Tsjechië.

Voor Arnhem Sinfoniëtta is 2020 een lustrumjaar; het orkest werd 75 jaar geleden opgericht als personeelsorkest van de AKU (een voorloper van Akzo). Omdat Ludwig van Beethoven 250 jaar geleden werd geboren is 2020 ook uitgeroepen tot 'Beethovenjaar'. In het najaar zal Arnhem Sinfoniëtta beide jubilea gedenken in een concert met monumentale muziek van Beethoven voor koor en orkest*). Vooruitlopend daarop wordt in het komende voorjaarsconcert de weinig gespeelde 'Nulde van Beethoven' gespeeld. Deze symfonie is geschreven door Friedrich Witt, maar werd ten onrechte aan Beethoven toegeschreven omdat de muziek wel wat weg heeft van Beethovens eerste symfonie.

Het concert wordt afgesloten met de feestelijke Akademische Festouvertüre van Johannes Brahms, een potpourri van studentendrinkliederen. Brahms schreef deze ouverture als bedankje voor de Universiteit van Breslau, die hem een eredoctoraat had verleend.

Informatie: 

Het concert van Arnhem Sinfoniëtta vindt plaats op zondag 29 maart 2020 om 15.00 uur in de Lucaskerk in Elden (Rijksweg-West 52 Arnhem). Kaarten kosten € 15,00 (jongeren tot 18 jaar en Gelrepas € 5,00) en zijn te koop aan de zaal en bij orkestleden.

Arnhem Sinfoniëtta | www.arnhem-sinfonietta.nl