U bent hier

Clarinet Choir bij FASO-Speeldag 2018 in Zwolle

De FASO heeft een speeldag in voorbereiding en wel op zaterdag 29 september in Zwolle.

Deze Speeldagen zijn bedoeld om muziek uit de FASO-bibliotheek te leren kennen. Op die dag wordt een ad-hoc orkest gevormd dat o.l.v. componist/dirigent Tjalling Wijnstra aan de slag gaat met diens werk ‘Branding’ en ‘The Song of India’ uit ‘Sadko’ van Rimskij-Korsakow. De bezetting is die van een gemiddeld symfonieorkest met onder meer twee klarinetten.

 

Deze speeldag willen we echter ook benutten om een fenomeen dat binnen de FASO niet of nauwelijks bekend is, te introduceren: het Clarinet Choir. Deze ensemble vorm is in de tweede helft van de vorige eeuw uit Amerika geïntroduceerd en bestaat, zoals de naam aanduidt, louter uit klarinetten, maar dan in alle maten: van es-klarinet tot de basklarinet, of zelfs de nog lagere contra-alt en contrabas klarinet. Het aantal spelers kan variëren van een stuk of 12 tot 20 en meer. Binnen de bij de FASO aangesloten orkesten spelen naar schatting ruim 500 klarinettisten en uit deze ‘pool’ zouden we op 29 september graag een flink aantal willen verwelkomen om voor die dag een ‘FASO Clarinet Choir’ te vormen met de volgende stem verdeling: es klarinet (optional), 1e, 2e en 3e klarinet, altklarinet of 4e klarinet, basklarinet. De contra-alt en de contrabas klarinet zijn optional, maar zouden een welkome aanvulling zijn.

 

Het ensemble wordt geleid door Wil Senden die ook voor de muziek zal zorgen. Klarinettisten die interesse hebben om mee te doen, kunnen dit mailen aan: wil.senden@planet.nl - verdere details volgen dan. U kunt ook bellen: 035-6235309.

 

Gegevens:

 

Locatie: Domusica, Radewijnsstraat 10 in Zwolle; goed bereikbaar met OV en auto.

Datum/tijden: zaterdag 29 september 2018 van 11.00 - 17.00 uur; voor de lunch wordt gezorgd

Slotpresentatie: 16.30 uur en borrel na.

Kosten: € 27,50 voor FASO-leden en 32.50 voor niet FASO-leden. Dit is inclusief uitgebreide lunch en een paar consumpties.

 

Wil Senden

secretaris