U bent hier

Bergens Symfonieorkest viert 25 jarig jubileum met Quirine Viersen

Datum en tijd: 
vrijdag, 26 april, 2019 - 20:00
zondag, 28 april, 2019 - 15:00

Bergens Symfonieorkest viert 25 jarig jubileum met Quirine Viersen

Locatie: 
Vrijdag 26 april 2019 20.00 uur Cultuurkoepel Heiloo, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo; Zondag 28 aprl 2019 15.00 uur Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93, 1749 AA Warmenhuizen
Programma en toelichting: 

Het Bergens Symfonieorkest viert haar 25 jarig jubileum op feestelijke wijze!

Op vrijdag 26 en zondag 28 april brengt het orkest een romantisch programma met een soliste van wereldformaat: celliste Quirine Viersen. Bezoekers van onze concerten worden extra feestelijk onthaald met een glas champagne om samen met ons het glas te heffen op nog vele jaren met mooie concerten.  

 

Opgericht in 1994 in Warmenhuizen, hebben we sinds onze verhuizing naar huidige standplaats Bergen NH een gestage groei van het aantal leden doorgemaakt. Inmiddels hebben we de bezetting van een klein symfonieorkest. De ruim 40 orkestleden komen uit Bergen en wijde omstreken, waardoor het BSO ook een regionale functie vervult. Dirigent Arno van Raaphorst staat eveneens vanaf de oprichting voor het orkest.

 

Het BSO heeft in haar 25 jarig bestaan met diverse topsolisten gespeeld, deels door de goede contacten die het orkest heeft met The International Holland Music Sessions. TIHMS biedt d.m.v. masterclasses en concerten op verschillende locaties in Bergen e.o. een podium voor aanstormend jong talent uit binnen- en buitenland. Zo hebben we maar liefst twee keer mogen spelen met de inmiddels internationaal bekende violiste Maria Milstein. In november 2017 soleerde de getalenteerde jonge pianist Ramon van Engelenhoven met het BSO in het pianoconcert nr.1 van Chopin. Een maand later speelde Ramon in Sint Petersburg met het Mriinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev. We blijven er Noord-Hollands nuchter onder… 

 

We begeleiden Quirine bij het Kol Nidrei van Max Bruch en het celloconcert van Camille Saint-Saëns; het orkest speelt verder nog het zelden uitgevoerde Blumine (uit de eerste symfonie) van Gustav Mahler en de prachtige symfonie nr 7 ('Onvoltooide') van Franz Schubert.

 

Graag zien we u op een van onze concerten!

Kaarten €20,- via www.bergenssymfonieorkest.nl  kinderen tot 16 jaar gratis

 

Organisatie: 
Bergens Symfonieorkest
Bergens Symfonieorkest | www.bergenssymfonieorkest.nl