U bent hier

Arnhem Sinfoniëtta speelt Beethovens Pastorale

Datum en tijd: 
zondag, 1 december, 2019 - 15:00

Arnhem Sinfoniëtta speelt Beethovens Pastorale

Locatie: 
Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem
Programma en toelichting: 

De natuur staat centraal in het concert op zondagmiddag 1 december in Musis, dat wordt gegeven door Arnhem Sinfoniëtta onder leiding van Alexej Pevzner. Naast de bekende zesde symfonie – 'de Pastorale' – van Beethoven klinken onder meer de ouverture 'In de herfst' van Grieg en het symfonisch gedicht 'De ceder en de palm' van Kalinnikov.

Veel componisten vonden inspiratie in de natuur. Beethoven hield zo van wandelen, dat hij er een symfonie aan wijdde. “Niemand heeft het buitenleven zo zeer lief als ik. Dat staat vast; bossen, bomen en rotsen brengen immers de echo voort die de mens verlangt te horen”, aldus de componist. In zijn zesde symfonie vertelt hij hoe de plattelandswandeling uitkomt bij een boerenfeest dat wordt onderbroken door een hevig onweer. Je hoort het kabbelen van een beekje, het gerommel van de donder en andere natuurgeluiden zoals het fluiten van de vogels.

 

Het concert van Arnhem Sinfoniëtta wordt geopend met een korte instrumentale inleiding uit het oratorium 'Die Schöpfung' van Joseph Haydn. Daarin wordt de chaos verbeeld die vooraf ging aan de schepping van het licht en de aarde. Op het programma staan daarnaast nog de concertouverture 'In de herfst' van Edvard Grieg en het symfonisch gedicht 'De ceder en de palm' van de Russische componist Vasily Kalinnikov.

Informatie: 

Toegang € 20,00 (jongeren tot 16 jaar en CJP € 10,00).

Kaarten te bestellen via https://tickets.musisenstadstheater.nl

Voor meer informatie zie http://arnhem-sinfonietta.nl

Arnhem Sinfoniëtta | www.arnhem-sinfonietta.nl