Overslaan en naar de inhoud gaan

FASO ondersteunt en inspireert symfonie- en strijkorkesten!

FASO Fluitensemble

In het FASO Fluitensemble (FLENS) vinden fluitisten uit het hele land elkaar.

Als ensemble is FLENS eigenlijk vrij toevallig ontstaan: voor het FASO-studieweekend in 1960 hadden zich zoveel fluitisten aangemeld dat velen teleurgesteld zouden moeten worden. Daarom werd naar speciale muziek gezocht en een ensemble met alleen fluitisten samengesteld. Dit initiatief is zo goed bevallen dat er het volgende jaar een vast ensemble uit is voortgekomen, dat sindsdien met nog steeds even veel enthousiasme samenspeelt. De eerste dirigent, fluitist Piet van der Hurk, werd na 17 jaar opgevolgd door componist/dirigent Adriaan Bonsel, die deze taak 14 jaar tot groot genoegen op zich heeft genomen; het ensemble heeft ook enkele composities van zijn hand uitgevoerd. Na Jan Willem Terwen (2 jaar) en Hanneke Provily (5 jaar) staat Flens sedert 2003 onder leiding van Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent Prins Claus Conservatorium en uitvoerend musicus.

 

 

 

 

De fluitisten van FLENS repeteren maandelijks in Zeist. Door subsidies van FASO en van het Prins Bernhardfonds is het mogelijk geweest speciale instrumenten aan te schaffen en aan de leden ter beschikking te stellen. Zo kon het ensemble zijn repertoire uitbreiden met moderne muziekstukken voor fluitkoor met gebruik van altfluit, basfluit en piccolo.

Bent u een gevorderde fluitist en wilt u kennismaken met FLENS? Kom dan een keer vrijblijvend meespelen.

 

In 2020 bestaat FLENS 60 jaar. Dit gaan we vieren op 10 mei 2020 in het Akoesticum in Ede. We gaan een groot fluitorkest formeren (hopelijk met 60 spelers!) waarvoor gevorderde fluitisten zich kunnen aanmelden bij : welmoedloots@gmail.com

's Ochtend repeteren, 's middags concert.

Informatie is te vinden in de flyer flens 60 jaar hieronder.

LET OP: i.v.m. de corona crisis kan 10 mei niet doorgaan. De nieuwe datum is zaterdag 19 december. De opzet van de dag blijft gelijk.

 

 

2020 FLENS 60 jaar

 

overzicht activiteiten 2001 - 2010 Download


welmoedloots@gmail.com